Beste boeken over stoppen met roken

Er zijn verschillende manieren om te stoppen met roken. Welke manier je kiest of het best vind, ligt eraan hoe je persoonlijkheid is en hoe je problemen vaak het snelste oplost. De een stopt gewoon van de een op de andere dag, zonder hulp of hulpmiddelen. Anderen hebben hulpmiddelen nodig, zoals nicotinepleisters of kauwgom. Nog een manier om je voor te bereiden op het proces ‘stoppen’ is om bepaalde boeken door te nemen, die erover gaan, of die tips bevatten, en je een plan geven om je verslaving te laten ophouden. Er zijn verschillende boeken die hierover gaan, de een duidelijker dan de ander, en de een weer effectiever dan de ander.

Boeken die gaan over het stoppen met roken kun je bijna overal bestellen of kopen. Tegenwoordig gaat bijna niemand meer speciaal de winkel in om een bepaald boek te zoeken. Op het internet kun je gewoon steekwoorden intikken en je krijgt een overzicht van boeken die er aan volden.
Een zo een boek is bijvoorbeeld ‘stoppen met roken’ van Allen Carr. Het is een paperback boek dat op verscheidene webwinkels de hoogste waardering krijgt. Veel mensen gebruiken dit boek om hun proces van het stoppen met roken op weg te helpen. In het boek staan namelijk tips die zeer grote steun bieden, en ook een stappenplan dat je begeleid als je niet weet wat je aan moet met het stoppen. Ook staat er algemene informatie in over waar de verslaving überhaupt vandaan komt, en hoe het werkt, zodat je zelf ook kunt begrijpen dat het belangrijk is daar weer vanaf te komen, en hoe.

Ook Marcel van Mosselveld heeft een boek geschreven over het stoppen met roken. Dit boek heet ‘stoppen doe je zo’. Ook dit boek wordt beoordeeld met 5 van 5 sterren. Het is er vooral op gericht dat het simpel en overzichtelijk is voor de persoon die wil stoppen met roken. Het is dus een goed hulpmiddel dat je goede steun biedt tijdens je tocht naar een rookvrij leven. Er zijn verschillende reviews te lezen waar mensen beweren dat zij door middel van het boek definitief zijn gestopt met roken.
Een derde boek dat er ook op gericht is om mensen te laten stoppen met roken is ‘sport van het stoppen’ van A. Raadt. Dit is een goedkoop boekje, wat goed, helder en overzichtelijk geschreven is, waardoor je niet veel moeite hoeft te doen om een heel boek door te lezen.
Er zijn uiteraard nog talloze andere boeken die het doel hebben om goede informatie te verstrekken over hoe je het beste kunt stoppen met roken. Door middel van het internet kun je goed van te voren informeren of het boek je wat lijkt. De boeken die in dit artikel beschreven worden, hebben allemaal een prijs van tussen de 14€ en 16€. Dit is een redelijke prijs, als het je enige hulpmiddel is, in vergelijking met de dure sigaretten, waar je uiteindelijk voorgoed vanaf zult zijn.